På Efterslægten deltager vi i den årlige trivselsmåling for alle elever på gymnasiale uddannelser. Det er undervisningsningsministeriet der udstikker rammerne for undersøgelsen. Resultaterne fra alle skolerne kan ses på undervisningsministeriets hjemmeside, ligesom de vil være tilgængelige på de enkelte skolers hjemmesider, når de bliver frigivet af ministeriet.
Trivselsmålingerne er anonyme, og der er ingen personer hverken på den enkelte institution, eller i ministieriet, der kan tilgå persondata i forbindelse med indsamling af data fra trivselsmålingerne.
Læs informationsbrev til forældre om trivslesmålingen via nedenstående link:
Forældrebrev trivselsmåling 2022
Translokation 2022
Klasser
Translokationen finder sted lørdag d. 25. juni kl. 11-12:30. Læs mere om retningslinjer. BEMÆRK studenterne skal allerede mødes til klassefotografering kl 10:00
KLIK HER

Enkeltfag
Enkeltfagstranslokation finder sted samtidig med klassetranslokationen d. 24. juni kl. 11:00 – 12:30. En invitation sendes ud til alle der lukker et fuldt bevis.
Ansøgning og optagelse
Din søn/datter kan optages på toårig HF direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis hun/han har været ude af folkeskolen i mindst ét år. For optagelse på HF-Enkeltfag eller HF-E Pakker gælder andre regler.
Ansøgning til to årig HF
Ansøgningsfristen er 1. marts. Din søn/datter skal søge om optagelse optagelse.dk (vejledning her).
Ansøgere direkte fra folkeskolen
Ved ansøgning direkte fra folkeskolen skal der stå i din søns/datters uddannelsesplan at han/hun er “uddannelsesparat”. Man skal have afsluttet 9. eller 10. klasse eller have gennemført en undervisning der svarer hertil. Han/hun skal have bestået folkeskolens obligatoriske 9. klasseprøver og folkeskolens afgangseksamen. Som tommelfingerregel kræves et karaktergennemsnit på min. 4, og vi forudsætter at hun/han har fulgt undervisningen i 2. fremmedsprog.
Hvis man ikke er erklæret uddannelsesparat, og du som forælder er uenig i denne vurdering, skal eleven også til optagelsesprøve.
Ansøgere der har været væk fra skolen
Hvis man ikke opfylder ovennævnte krav eller har været ude af folkeskolen i et eller flere år, kan man optages på grundlag af vores studievejlederes konkrete vurdering af faglige, personlige og sociale forudsætninger. Denne vurdering foretages på grundlag af en optagelsessamtale med en studievejleder. Vil du gerne til optagelsessamtale?
Bestil tid herunder.
Optagelsessamtale
Når vi har modtaget ansøgningen, vurderer vi om din datter/søn skal indkaldes til en optagelsessamtale hos en studievejleder. Det er ikke en optagelsesprøve, men en samtale om uddannelsesparathed, dvs. faglige, personlige og sociale forudsætninger. Samtalen varer ca. 15 minutter. På baggrund af denne samtale og elevens eksamenspapirer afgør studievejlederne og rektor om han/hun er parat til HF. Hvis vi er i tvivl, indstiller vi til en optagelsesprøve eller en faglig test. Faglig test er en prøve i et enkelt eller to fag i forbindelse med optagelsessamtalen.
VIGTIGT
Husk at vedlægge kopi af tidligere eksamensbeviser. Hvis man er under 18, skal også uddannelsesplan vedlægges.
Ansøgningsfristen er 1. marts.
Mere vejledning for forældre på uddannelsesguiden.dk
Søg om optagelse direkte på optagelse.dk
Hvad er det Efterslægten kan?
HF-Centret Efterslægten har først og fremmest et godt, seriøst og trygt læringsmiljø. Vi siger: “Det er sjovt når det er seriøst”.
Når vores kursister evaluerer os, peger de altid på lærerne. Deres engagement og evne til at se den enkelte kursist er med til at skabe de personlige sejre for kursisterne som er et af Efterslægtens vigtigste mål.
Og så har vi gennem flere år ligget i den absolutte top i Danmark når det handler om ikke bare høje karakterer, men nok så vigtigt, om vores løfteevne. Vi flytter simpelthen vores kursister og er i mange tilfælde med til at bryde den sociale arv.
Læs mere om eksamensresultater.