Pædagog og lærer

På vej mod pædagog- og læreruddannelserne

”Pædagog & lærer” på Efterslægten er et godt valg hvis du overvejer en pædagog- eller læreruddannelse. Med de fem fag fra pakken kan du prøve at søge ind på videregående uddannelse efter ét år (kvote 2 dispensation) – eller bygge et år ovenpå til en hel HF-eksamen.

En fremtid som pædagog eller lærer

Pædagog & lærer er et rigtig godt udgangspunkt hvis du overvejer en pædagog- eller læreruddannelse. Her er ansøgningskravet normalt en hel HF-eksamen, men med dine fem fag fra denne pakke kan du prøve at søge ind på videregående uddannelse efter ét år (kvote 2 dispensation). Eller du kan vælge at bygge et år ovenpå og så søge ind med en hel HF (kvote 1). Læs mere om karakter- og optagelseskrav på uddannelserne nederst, “Karrierelinks”.

  • Dansk (A-niveau)
  • Engelsk (B-niveau)
  • Psykologi (0-B-niveau)
  • Samfundsfag (C-niveau)
  • Billedkunst (C-niveau)

Pædagog & lærer koster 2.750 kr. i deltagergebyr. Med 29 ugentlige timer berettiger uddannelsen dig til SU (Statens Uddannelsesstøtte). Med pakkens fag kan du søge ind på en række videregående uddannelser, bl.a. pædagoguddannelsen. Det betyder at du kan få dit deltagergebyr retur når du har bestået eksamen i alle fagene.

Hvordan bliver jeg optaget?

Du skal optages af en studievejleder – udfyld venligst ansøgningsskema. Meld dig så tidligt som muligt, så er du sikker på en plads. Tilmeldingen slutter når undervisningen begynder, eller når holdet er fyldt op. Du kan printe ansøgningsskema her

Behandling af personoplysninger

Karrierelinks

Links til videregående uddannelser:

Købehavns professionshøjskole KP

Uddannelsesguiden / pædagog

Uddannelsesguiden / lærer

Læreruddannelsen

Du kan søge ind på kvote 1 på læreruddannelsen med en hel HF-eksamen (gennemsnit min. 7).

Du kan søge ind på kvote 2 med en hel HF-uddannelse, hvis dit gennemsnit er under 7. Med HF: Pædagog & lærer kan du søge om optagelse med særlig tilladelse / individuel konmpetencevurdering. Heri indgår anden uddannelse, erhvervserfaring og din øvrige viden og erfaring sammen med en motiveret ansøgning og en efterfølgende optagelsessamtale.

Undervisningsfag (linjefag)

Endelig skal du være opmærksom på om du har valgt de rigtige fag og niveauer i forhold til de undervisningsfag du ønsker at studere på professionshøjskolen.

Se kravene til adgangsgivende fag til de enkelte undervisningsfag

Vil du gerne starte på skolen?

Kom i gang med det samme

Gå til tilmelding