OneNote Klassenotesbøger

Læs her om, hvordan du kommer på Teams og får fat i OneNote Klassenotesbøgerne for dine fag.

OneNote Klassenotesbog er stedet hvor du finder undervisningsmaterialer, e-learning-opgaver m.m. Til daglig finder du dem i din OneNote-app, men første gang du skal ind i en ny OneNote Klassenotesbog skal du via Teams for at få adgang til den, og derfra skal du ”pushe” den ind i programmet OneNote på computeren. Bemærk at indholdet i dine klassenotesbøger nok ikke er klar før første undervisningsdag, men bliver opdateret og synkroniseret løbende.

Teams

For at få fat i dine klassenotesbøger, skal du først på Teams. Sammen med LUDUS Web er Teams også vores intranet, hvor du finder forskellige informationer om din skolegang.

For at komme på Teams, skal du have skiftet koden til dit Efterslægten-login.

Derefter går du til siden teams.hfc.dk. (Der er også en flise i LUDUS Web der linker til siden.) Du logger på med din Efterslægten-Microsoft-konto (husk at brugernavnet slutter med @hfc.dk).

Vi anbefaler dog, at du bruger Teams i Teams-app’en på din computer i stedet for i din browser; bl.a. virker videomøder bedre i app’en. Læs mere her!

Når du er kommet på Teams, finder du til venstre knappen Teams, som giver dig en oversigt over de teams du er med i. Her vil alle dine hold være tilgængelige senest ved skolestart. Når du klikker dig ind i et hold (et team), finder du klassenotesbogen som en fane øverst. Vi anbefaler, at du “pusher” den til din OneNote-app:

Push en klassenotesbog!

Forudsætninger:

  • Du skal have programmet OneNote på din computer.
  • Du skal være logget på Teams.
  • Du skal have åbnet klassenotesbogen som beskrevet i afsnittet ovenfor.


[Push en klassenotesbog fra Teams]

Klik i menubjælken øverst i Teams på linket der hedder noget med “Åbn” eller “Rediger”, og vælg “Åbn i appen” eller “Åbn i skrivebordsprogram” for at “pushe” klassenotesbogen til din OneNote-app.

Når OneNote-app’en kører, kan du højreklikke på OneNote-ikonet i bunden af Windows- eller Mac-skærmen og vælge ”Fastgør til proceslinjen” (Windows) eller “Indstillinger > Fastgør i dock” (Mac); så kan du let starte programmet igen via ikonet.

Når først dette er gjort for alle dine fag, kan du bare åbne OneNote-app’en på din computer for at få adgang – du skal altså ikke via Teams hver gang.


[Push en klassenotesbog fra OneNote Online]

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser