Teams

I Microsoft Teams ligger nye holds OneNote klassenotesbøger – og så er det let at holde video-møder i Teams

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser

For at komme på Teams, skal du have skiftet adgangskoden til dit Efterslægten-login.

Hvis du allerede har gjort det, går du bare til siden teams.hfc.dk, og logger ind med din Office-konto – altså dit Efterslægten-login med @hfc.dk efter brugernavnet.

Vi anbefaler, at du installerer og bruger Teams-app’en på din computer; ikke mindst video-møder fungerer bedre med app’en end i browseren. Den letteste måde at få Teams-app’en er, at du først logger på Teams i din browser. Når du er logget på Teams i din browser, finder og installerer du app’en via en knap nederst til venstre, eller via de tre prikker ved siden af dit navn oppe til højre. Når Teams-app’en så kører og du er logget ind, kan du højreklikke på Teams-ikonet i bunden af Windows- eller Mac-skærmen og vælge ”Fastgør til proceslinjen” (Windows) eller ”Indstillinger > Fastgør i dock” (Mac); så kan du let starte programmet igen via ikonet.

Der kan dog være nogle benspænd i at få ovennævnte til at virke.

  • Mac virker Teams ikke i browseren Safari, så på en Mac-computer skal du bruge fx Chrome eller Firefox i stedet, indtil du har fået installeret app’en (og det gør du bedst ved som beskrevet ovenfor at logge på Teams i en browser).
  • Hvis du allerede har Teams-app’en, men er logget ind med en konto fx fra en tidligere skole, skal du logge ud af denne og genstarte app’en for at logge på med din Efterslægten-konto. Hvis Teams stadig kommer op med en login-boks fra IT-Center Fyn eller Unilogin, skal man bøvle en del for at få det til at du – læs her, eller hent hjælp på IT-kontoret.

Klassenotesbøger i Teams

Klassenotesbøgerne, hvor lærerne deler materialerne til dine kurser, finder du i Teams – det kan du læse om her.

Video-møder i Teams

Til virtuel undervisning, faglige vurderingssamtaler, m.m., benytter vi video-møder i Teams. Som nævnt fungerer det bedst, hvis du benytter Teams-app’en frem for at åbne Teams i din browser. Der er også den mulighed, at du installerer en Teams-app på din smartphone; det fungerer for det meste godt, men fx er skærmen i nogle sammenhænge for lille. Ved klasseundervisning og andre møder med mange deltagere kan lyden i Teams godt blive dårlig, men der her tre ting, som kan gøre problemet meget mindre:

  • Sluk din mikrofon (“mute”), når du ikke lige har noget du skal sige.
  • Brug et godt headset i stedet for den indbyggede mikrofon og højttaler i din computer eller telefon.
  • Og så er det naturligvis en fordel med en god internetforbindelse.

Der er to typer Teams-møder, og der er lidt forskel på, hvordan man deltager.

Undervisning – planlagte møder

Til undervisningen bruger vi planlagte møder. Din lærer skriver i skemaet i LUDUS Web når modulet fx starter med et Teams-møde. Lidt før mødetidspunktet skal du gå ind i Teams-app’en, ind i holdets Team (til fanen Generel > Indlæg), hvor du kan se mødet som et indlæg, ofte som det nyeste. Klik på knappen Deltag i mødet. Inden du kommer ind, møder du dette billede:

Du kan inden du deltager vælge, om du vil være til stede med billede (det er et krav i undervisningen!) og med lyd (det er bedst at slå lyden fra, på nær når du faktisk vil sige noget). Du kan også vælge at sløre baggrunden i dit billede, eller at udskifte baggrunden med et billede (Baggrundsfiltre). Vi anbefaler, at du gør dette.
Når mødet er i gang, kan du fx

  • Række hånden op.
  • Slå lyden til og fra (”mute/unmute”), så de andre kan høre dig eller ikke.
  • Dele din skærm, så de andre kan se den. Åbn først det vindue du vil dele, skift til Teams-møde-vinduet (uden at minimere det første vindue), og del derefter kun dette vindue (ikke skrivebordet).

Andre samtaler via Teams

Til samtaler, som ikke er en del af den skemalagte undervisning på et modul, kan din lærer ”ringe” til dig i Teams. For at modtage sådan et opkald, skal du have Teams-app’en åben og lyden slået til; så kommer der et signal når du bliver ringet op. Du kan også tage opkaldet på din mobil, hvis du har Teams-app’en installeret.

Videoguides

Teams